+32(0)479 70 87 70

Melanie Verhelst

Psycholoog-gedragstherapeut


Opleiding

Ik studeerde in 2004 af als psychologe* aan de KULeuven. Enkele jaren later vervolledigde ik mijn studies door mijn postgraduaat Gedragstherapie (2009) te behalen, eveneens aan de KU Leuven. Ik school me continu bij (bijscholingen, studiedagen en congressen), met nadruk op verslavingzorg en ‘zorg-voor-zorgenden’.

* De titel van ‘psycholoog’ is beschermd en wordt enkel toegekend aan diegenen die het diploma van master (of het vroegere licentiaat) behaalden.

Ervaring

Na mijn stage in UC Kortenberg startte ik in een psychiatrisch ziekenhuis (PZ Heilig Hart Ieper) als afdelings- en kernteampsychologe, waar ik ondertussen veertien jaar werkzaam ben. Tussen 2004 en 2007 combineerde ik dit met werk in een palliatief supportteam (Jan Yperman ziekenhuis in Ieper). Daarnaast ben ik gastdocente in de VIVES hogeschool (van 2009 tot op heden). Ik spreek ook geregeld voor diverse doelgroepen over motiverende gespreksvoering, levensfaseproblematiek, inleiding in gedragstherapie en andere onderwerpen vanuit mijn vakgebied. Ik voer ook onderzoek naar het effect van specifieke programma's op de kans op herval in alcoholmisbruik.

Lidmaatschappen

  • Belgische Federatie van Psychologen (BFP)
  • Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)
  • Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT)
  • Psychologencommissie: erkenningsnummer 812113529
  • Regionale psychologenkring Kortrijk-Kuurne-Harelbeke