+32(0)479 41 45 72

Céline Hinnekens

Doctor in de psychologie


Opleiding

CELINE IS MOMENTEEL IN VERLOF VOOR ONBEPAALDE DUUR GEZIEN ZWANGERSCHAP

In 2013 behaalde ik aan de Universiteit Gent mijn diploma als klinisch psychologe* met scholing binnen de gedrags- en systeemtheoretische therapie. In 2017 haalde ik de titel van Doctor in de psychologie voor mijn onderzoek binnen het Family Lab aan de Universiteit Gent. Ik geniet momenteel eveneens aan de Ugent een postgraduaatsopleiding Partnerrelatie-, Gezin- en Systeempsychotherapie (2016-2019). Mijn doctoraat situeerde zich binnen het systemische onderzoek naar partnerrelaties waarbij ik relationele processen en uitkomsten bestudeerde. Daarnaast tracht ik me continu verder bij te scholen binnen de systeemtheoretische therapie en neem ik deel aan wetenschappelijke en/of praktijkgerichte congressen en studiedagen in binnen- en buitenland.

* De titel van ‘psycholoog’ is beschermd en wordt enkel toegekend aan diegenen die het diploma van master (of het vroegere licentiaat) behaalden.

Ervaring

Gedurende mijn opleiding volgde ik stage in de Kliniek Sint-Jozef in Pittem, Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie, op de afdeling ‘Verslavingszorg’. Aan de Universiteit Gent geef ik ook praktijkgericht onderwijs aan bachelors in de pedagogie en begeleid ik meerdere masterproeven. Geregeld geef ik (wetenschappelijke) presentaties over thema’s binnen het partnerrelatieonderzoek.

Lidmaatschappen

  • Belgische Federatie van Psychologen (BFP)
  • Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)
  • Psychologencommissie: Erkenningsnummer: 902115232
  • Regionale psychologenkring Kortrijk-Kuurne-Harelbeke

Publicaties

  • Demand behavior and empathic accuracy in observed conflict interactions in couples (in press). Céline Hinnekens, W. Ickes, M. De Schryver, & L. Verhofstadt. The Journal of Social Psychology.
  • Gedachten lezen: een zesde zintuig of een alledaags proces in onze relaties? (2015). Céline Hinnekens & Lesley Verhofstadt, Systeemtherapie.
  • Weet ik wat jij denkt en voelt? Een overzicht van het onderzoek naar empathische accuraatheid en implicaties voor de klinische praktijk. (2015) Céline Hinnekens, Lesley Verhofstadt, Gaëlle Vanhee & W. Ickes, Tijdschrift Klinische Psychologie.