+32(0)474 41 44 94

Ann Ide

Psycholoog - gedragstherapeut-Oncopsycholoog


Opleiding

Ik behaalde mijn diploma van klinisch psycholoog* aan de Universiteit Gent in 2005. Enkele jaren later volgde ik de opleiding Oncopsychologie aan de KU Leuven (2010-1012). Ik volgde ook de postgraduaat opleiding Gedragstherapie aan de Universiteit Gent (2014-2017). Ik schoolde me continu bij via studiedagen en bijscholingen met onderwerpen binnen mijn vakgebied (psychose, autisme, bipolaire stoornis, verslaving, oncologie, rouw en verlies, debriefing).

* De titel van ‘psycholoog’ is beschermd en wordt enkel toegekend aan diegenen die het diploma van master (of het vroegere licentiaat) behaalden.

Ervaring

Sinds 2005 ben ik werkzaam als klinisch psycholoog in het Psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper. Tussen 2005 en 2014 combineerde ik dit met klinisch werk in het Algemeen Ziekenhuis Jan Yperman. Mijn werkveld daar was vooral oncologie. Ik maakte deel uit van het Palliatief Supportteam (PST), het LongTumorSupportteam (LOTUS) en het OncologischSupportteam (OST). Daarnaast werd mijn expertise ook gevraagd bij patiënten met psychische of psychiatrische problemen op alle diensten (vooral spoed, interne diensten en neurologie) en maakte ik ook deel uit van de crisiswacht.

Lidmaatschappen

  • Belgische Federatie van Psychologen (BFP)
  • Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)
  • Psychologencommissie: erkenningsnummer 812109384
  • Regionale Psychologenkring Kortrijk-Kuurne-Harelbeke